Tiedotteet

17.7.2017

Eläinosteopaatit ovat järjestäytyneet yhdistykseksi

Suomessa toimivat eläinosteopaatit ovat perustaneet oman yhdistyksen, Suomen eläinosteopaatit ry, jonka tarkoituksena on eläinosteopatian kehittäminen ja tunnettavuuden lisääminen sekä eläinosteopatian arvostuksen lisääminen. Yhdistys pyrkii myös kehittämään eläinosteopaattien ammattitaitoa sekä suojelemaan eläinosteopatia-nimikettä. 


– Toivomme ihmisten tietoisuuden siitä, että myös eläimille on tarjolla osteopatiapalveluita, lisääntyvän, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Kivinen. – Näin mahdollisimman moni eläin saa tarvitsemaansa apua kehonsa toiminnallisiin ongelmiin. 


Suomalaiset osteopaatit ovat hoitaneet eläimiä joitakin vuosikymmeniä, mutta viime vuosina osteopatian käyttö erityisesti koirien hoidossa on yleistynyt. Myös hevosia ja kissoja hoidetaan osteopatialla. Eläinosteopaattien määrä on lisääntynyt viime vuosina ja siksi eläinosteopaatit ovat kokeneet tarpeelliseksi oman järjestön perustamisen.


Eläinosteopaatti-nimike ei ole suojattu virallisesti ja eläinten manuaalisten hoitojen markkinoinnissa esiintyykin harjaanjohtavia väitteitä, kuten ”osteopaattinen hieroja” , ”tekee osteopatiaa” ja ”osteopaattista hoitoa” ilman, että näiden tarjoaja on osteopaatti. Yhdistys katsoo, että osteopatiaan viittaavia termejä voi esittää itseään vain viranomaisen hyväksymästä oppilaitoksesta valmistunut osteopaatti ja jolla on riittävästi eläinosteopatiaopintoja.


Osteopatia on manuaalista hoitoa, joka perustuu anatomiaan ja fysiologiaan, ja siinä käytetään hyväksi kehon omia mekanismeja hoitotuloksen saavuttamiseksi. Osteopatia on laaja oppikokonaisuus ja kokonaisvaltainen hoitofilosofia, johon perehdytään neljän vuoden ihmispuolen opiskelun aikana sekä jatkuvan syventävän lisäkoulutuksen avulla. Eläinosteopatiaan erikoistutaan yleensä perusopintojen jälkeen erilaisilla kursseilla. 


Yhdistys on perustanut kotisivun, http://www.suomenelainosteopaatit.fi, tiedon lisäämiseksi. Sivulta löytyy myös lista eläinosteopaateista, jotka ovat yhdistyksen jäseniä. Yhdistyksellä on myös opiskelijajäseniä. 


Lisätietoja:

puheenjohtaja Hanna Kivinen, 044 772 0001, hanna.kivinen(a)koiraosteopatia.fi

http://www.suomenelainosteopaatit.fi